Metalfri tandbehandling

Hos Thisted Tandklinik praktiserer vi metalfri tandbehandling, hvor det er muligt. Tandbehandling er et vigtigt led i at vedligeholde velfungerende, smukke tænder hele livet.

Fordele ved metalfri tandbehandling

Der er mange fordele ved at vælge at lave metalfri tandbehandling:

Holdbare resultater

Plastfyldninger opfører sig mekanisk på samme måde som en naturlig tand, hvorimod en sølvamalgamfyldning er så anderledes mekanisk at der med tiden opstår revner og spalter i tanden rundt om sølvamalgamfyldningen.

Mange gange er disse revner og spalter uskadelige, men nogen gange fører de til at tanden knækker så den skal krones eller revnen går helt ind til nerven, så tanden skal rodbehandles. Ved at vælge plast frem for sølvamalgam sikrer vi at tanden bliver mere holdbar.

Kroner der består af keramik hele vejen igennem er mere holdbare end kroner hvor inderkappen er af metal, hvor der er brændt porcelæn på. En fuldkeramisk krone har en inderkappe af zirkon, som er et keramisk materiale, hvorpå der påbrændes en porcelæn som også er et keramisk materiale.

Kombinationen af keramik-keramik binder stærkere til hinanden end kombinationen metal-keramik gør, hvorfor kroner og broer bliver mere holdbare hvis man fremstiller dem fuldkeramisk i stedet for med den traditionelle metal-keramik teknik.

Med andre ord, så betyder metalfri tandbehandling at dine tænder holder bedre på lang sigt.

Undgå overfølsomhedsreaktioner

Ligesom mange er overfølsomme over for nikkel, så kan man være overfølsom over for andre metalforbindelser og hvis først man begynder at have overfølsomhedsreaktioner over for de kroner, broer og fyldninger man har i munden, så er det et alvorligt problem, der er meget dyrt at behandle fordi det kræver at man får fjernet alle sine metalholdige fyldninger og kroner/broer.

Med metalfri tandbehandling eliminerer vi risikoen for overfølsomhedsreaktioner.

Smukke tænder

Ved at praktisere metalfri tandbehandling gør vi det nemt at vedligeholde smukke tænder hele livet, da plast og keramik bryder lyset på en naturlig måde, hvorimod metal absorberer lyset og giver tanden et mørkt skær eller en farve uden spil. På folk der har fået skiftet alle deres naturlige tandkroner ud med metal-keramikkroner er det svært at se forskellen, men som folk er flest har de en blanding af naturlige tænder, tænder med fyldninger i og kroner og broer.

Når man har et tandsæt hvor der både indgår naturlige tænder og tænder med reparationer med enten fyldninger eller kroner bliver det pludseligt meget tydeligt hvis enkelte tænder er repareret med metal. Gammeldags sølvamalgamfyldninger giver tænderne et sort-blåligt skær og kroner og broer med metal-inderkappe giver en mørkere tand hvor lyset ikke reflekteres naturligt i.

Ved at vælge metalfri tandbehandling fra start til slut undgår vi de kosmetiske problemer der ellers kan opstå når tandsættet igennem årene bliver repareret løbende.

Skip to content