Kvalitet betaler sig

Kvalitet betaler sig også i tandplejen. Tænder er vigtige for at vedligeholde resten af kroppen, da et ødelagt tandsæt betyder at ens kostvaner ændrer sig til det værre og infektioner omkring tænder kan spredes med blodbanen og give livstruende infektioner andre steder i kroppen.

Derfor er kvalitetstandpleje ikke bare en investering i smukke og stærke tænder men også i et godt helbred i det hele taget.

Kvalitet betaler sig i tandplejen

Alle ved at tandlægebehandling er forholdsvist dyrt men ved altid at vælge kvaliteten så holder tænderne bedre og derfor bliver behandlingen billigere på lang sigt.

Alternativet til kvalitetsbehandlinger er at tænderne skal repareres igen og igen, hvilket er både dyrt og tidskrævende.

Desuden så tager tænderne altid en lille smule skade hver gang man borer i dem, så hvis en tand skal lappes hver 2. år så risikerer man at den til sidst må trækkes ud fordi den naturlige tandkrone er ødelagt og der ikke er nok tilbage til at få en krone eller fyldning til at holde.

Kvalitet er sundere

Hvis du altid får lavet kvalitetsbehandlinger falder din risiko for at få nye tandsygdomme også dramatisk. Tænder der er lavet i de bedste materialer og i den rigtige form er nemmere at holde rene og har en meget større brudstyrke end dårlige lappeløsninger har.

Det betyder at din risiko for at få nye huller i tænderne, parodontose eller knække en tand falder til næsten nul når du har valgt de rigtige løsninger hver gang.

Kvalitet er billigere

Kvalitet betaler sig også rent økonomisk. Selv om en krone er dyrere end en lappeløsning af en knækket tand, så bliver det alligevel dyrere på lang sigt at få lavet lappeløsningen da den ikke holder lige så godt som kronen.

Typisk holder kroner omkring 20-40år, afhængigt af omstændighederne, mens en lappeløsning mange gange bryder sammen igen inden for få år.

Det betyder at den “billige” lappeløsning nemt kan blive en meget dyr fornøjelse og ende med at være meget dyrere end kvalitetsbehandlingen.

Kvalitet tager kortere tid

Selvom kvalitetsbehandlingerne typisk tager lidt længere tid at lave end de dårlige lappe-løsninger, så ender lappe-løsningerne altid med at tage længere i sidste ende.

Kvalitetsbehandlingernes kendetegn er at de holder i rigtig mange år, hvorfor du ikke skal spilde din tid på at rende til tandlægen i tide og utide.

Skip to content