Klinikassistent Kristine

Uddannelsen til klinikassistent

Klinikassistent Kristine Marie Lydia Kjer arbejder for Thisted Tandklinik og har gjort det siden 1. september 2015, hvor hun afsluttede sin uddannelse.

Kristine er oprindeligt fra Hals og har udannet sig til tandklinikassistent ved Tech College Aalborg i 2015, som har stået for den teoretiske del af uddannelsen.

Som en del af uddannelsen har Kristine stået i lære hos tandlæge Kristian Kirkevang på Samsø, sideløbende med skoleophold på Tech College Aalborg.

Efter Kristine fik job hos Thisted Tandklinik flyttede hun fra Samsø til Thisted hvor hun bor i dag.

Faglighed

På Tech College Aalborg fokuserer man på at udvikle klinikassistentfaget i retning af mere selvstændig opgaveløsning. Som klinikassistent er Kristine derfor uddannet til både at assistere for tandlægen og til at kunne udføre mindre opgaver efter anvisning fra tandlægen.

Blandt de opgaver, der varetages af Kristine, er bl.a. fjernelse af syninger efter kirurgiske indgreb, tandrensninger, tandblegninger, instruktion i hjemmetandpleje, fluorlakeringer, lakforseglinger og montering af tandsmykker, samt fremstilling af midlertidige kroner og broer.

Uddannelsen fra Tech College vedligeholder og supplerer Kristine blandt andet ved at instruere vores klinikassistentelev Emilie Freja Bang Ingvartsen og ved at deltage i kursusaktiviteter i hele landet.

Senest deltog Kristine i Tandlægeforeningens Årskursus 2016, hvor hun blandt andet lærte om drift og vedligehold af vores digitale røntgenanlæg og om fremstillingen af midlertidige kroner.

Kristine skal også på Tandlægeforeningens Årskursus igen i 2017, hvor hun bl.a. skal lære om kost og ernærings betydning for sundhed og sygdom i mundhulen og omkring implantatbehandlinger, set fra klinikassistentens side af stolen.