Klinikassistent Kristine

Uddannelsen til klinikassistent

Klinikassistent Kristine
Klinikassistent Kristine

Klinikassistent Kristine arbejder for Thisted Tandklinik og har gjort det siden 1. september 2015, hvor hun afsluttede sin uddannelse.

Kristine er oprindeligt fra Hals og har udannet sig til tandklinikassistent ved Tech College Aalborg i 2015, som har stået for den teoretiske del af uddannelsen.

Som en del af uddannelsen har Kristine stået i lære hos tandlæge Kristian Kirkevang på Samsø, sideløbende med skoleophold på Tech College Aalborg.

Efter Kristine fik job hos Thisted Tandklinik flyttede hun fra Samsø til Thisted hvor hun bor i dag.

Faglighed

På Tech College Aalborg fokuserer man på at udvikle klinikassistentfaget i retning af mere selvstændig opgaveløsning. Som klinikassistent er Kristine derfor uddannet til både at assistere for tandlægen og til at kunne udføre mindre opgaver efter anvisning fra tandlægen.

Blandt de opgaver, der varetages af Kristine, er bl.a. fjernelse af syninger efter kirurgiske indgreb, tandrensninger, tandblegninger, instruktion i hjemmetandpleje, fluorlakeringer, lakforseglinger og montering af tandsmykker, samt fremstilling af midlertidige kroner og broer.

Kristine har en særlige interesse for tandretning og derfor med hver gang vi laver tandretning, enten som assistent for tandlægen eller med selvstændige opgaver i forbindelse med tandretningen, såsom udskiftning af elastikker og wires, små reparationer af tandretningsudstyret og aflevering af skinner.

Uddannelsen fra Tech College vedligeholder og supplerer Kristine blandt andet ved at instruere vores klinikassistentelev Simone og ved at deltage i kursusaktiviteter i hele landet.

Kristine deltog i Tandlægeforeningens Årskursus 2016, hvor hun blandt andet lærte om drift og vedligehold af vores digitale røntgenanlæg og om fremstillingen af midlertidige kroner.

Kristine var også på Tandlægeforeningens Årskursus igen i 2017, hvor hun bl.a. lærte om kosten og ernæringingens betydning for sundhed og sygdom i mundhulen – og omkring implantatbehandlinger, set fra klinikassistentens side af stolen.