Klinikassistent Emilie

Uddannelsen som klinikassistent ved Thisted Tandklinik

Klinikassistent Emilie
Klinikassistent Emilie

Klinikassistent Emilie afsluttede sin uddannelse ved Thisted Tandklinik 1. februar 2019.

Emilie kommer fra Fjerritslev og har valgt at uddanne sig til tandklinikassistent ved Tech College Aalborg, der stod for den teoretiske del af uddannelsen, og Thisted Tandklinik, hvor vi stod for oplæringen i alt det praktiske.

Efter endt uddannelse er Emilie blevet fastansat på Thisted Tandklinik

Faglighed

På Tech College Aalborg fokuserer man på at udvikle klinikassistentfaget i retning af mere selvstændig opgaveløsning. Som klinikassistentelev er Emilie derfor ved at blive uddannet til både at assistere kunne assistere for tandlægen og til at kunne udføre mindre opgaver selvstændigt efter anvisning fra tandlægen.

Blandt de opgaver, som Emilie varetager, er bl.a. fjernelse af syninger efter kirurgiske indgreb, tandrensninger, instruktion i hjemmetandpleje, fluorlakeringer, lakforseglinger, samt fremstilling af midlertidige kroner.

Uddannelsen fra Tech College vedligeholder og supplerer Emilie blandt andet ved at deltage i kursusaktiviteter i hele landet.

Emilie deltog i Tandlægeforeningens Årskursus 2016, hvor hun blandt andet lærte om drift og vedligehold af vores digitale røntgenanlæg og om fremstillingen af midlertidige kroner.

Emilie deltog også på Tandlægeforeningens Årskursus igen i 2017, hvor hun bl.a. lærte om kosten og ernæringingens betydning for sundhed og sygdom i mundhulen – og omkring implantatbehandlinger, set fra klinikassistentens side af stolen.